Símptomes d’advertència de problemes cardíacs

Els símptomes d’advertència de problemes cardíacs poden ser diversos, no obstant això, tots ells sempre han estat relacionats amb problemes al cor. Aquest és l’òrgan que s’encarrega de bombar la sang que porta l’oxigen a les cèl·lules del cos.

Les malalties cardíaques afecten el funcionament d’aquest òrgan, però a diferència de les malalties cardiovasculars les cardíaques solament estan relacionades amb el cor i els basos sanguinis.

La causa més comuna de les malalties cardíaques és l’escurçament o bloqueig de les artèries coronàries.  El colesterol alto, la hipertensió o diabetis són alguns dels factors que incrementen el registre de desenvolupar aquest tipus de problemes.

A continuació t’expliquem quins són els signes d’advertència més freqüents que normalment tendim a ignorar.

Símptomes més comuns de les malalties cardíaques

És important saber que les malalties cardíaques es desenvolupen amb el temps i de forma silenciosa. És a dir, podem sentir els símptomes molt abans de patir el problema o inclús no donar-nos compte.

Algunes dels senyals més habituals que podrien indicar que patim algun problema cardíac són els següents:

Dificultat per respirar

Aquest és un símptoma d’insuficiència cardíaca i es produeix quan el cor no pot bombar la sang com hauria de fer-ho. En aquests casos, la sang pot estancar-se en les venes fins als pulmons, provocant dificultat per a respirar.

Tos o sibilància

La tos a llarg termini també pot ser un signe que el fluid s’està acumulant als pulmons, augmentant també la dificultat per a respirar.

Inflamació de cames, turmells i peus

El flux sanguini es torna lent i es reverteix en les venes de les cames causant l’acumulació de fluid en aquests teixits.

Dolor de pit

Parlem de l’angina de pit, una de les cardiopaties més comunes. Sol ocórrer quan el cor no rep suficient sang o oxigen. El tipus de dolor pot variar d’una persona a un altre.

Ritme cardíac ràpid o irregular

Quan el cor no pot bombar la sang correctament, tendeix a bategar més ràpidament per a intentar mantenir el ritme, provocant les conegudes palpitacions. Un ritme ràpid o irregular també pot ser símptoma d’arítmia.

Les malalties cardíaques més comuns

Com hem esmentat abans els símptomes d’advertència de problemes cardíacs poden ser diferents. Finalment, tots ells són una alerta d’una possible malaltia cardíaca que es pot estar desenvolupant en l’organisme.

Les malalties cardíaques causen milers de morts a l’any, especialment a Estats Units i són la principal causa de mort per malaltia. Aquesta són algunes de les més freqüents:

Angina de pit

Les angines de pit provoquen dolor en el pit i poden classificar-se en dos tipus: estables i inestables. En les primeres, la persona pateix dolor en realitzar exercici físic i en la segona, el dolor sorgeix amb una major duració i inesperadament, quan s’està en respòs.

Arrítmia

Aquesta és una de les malalties més comunes i consisteix en un bateig del cor irregular, quan els impulsos elèctrics que regulen el ritme cardíac no funcionen adequadament.

Infart miocardi

Apareix de forma sobtada i violenta i és una malaltia provocada pel deteriorament i l’obstrucció de les artèries del cor.

Hipertensió

Aquesta malaltia es basa en l’elevació dels nivells de pressió arterial i poden provocar multitud d’afeccions mèdiques, com accidents cerebrovasculars o insuficiència renal.

Cuida de la teva salut cardiovascular

Cuidar la teva salut cardiovascular per a prevenir problemes cardíacs a llarg termini és fonamental. Amb el pas del temps i l’edat, les malalties del cor poden anar augmentant, és per això que es recomana prendre una sèrie de mesures que ajuden a portar un estil de vida saludable.

Integrar una dieta equilibrada i saludable en els nostres hàbits permet controlar el pes, cosa fonamental per evitar problemes cardíacs derivats d’un alt colesterol, dels triglicèrids o la diabetis. El sobrepès i l’obesitat són dos causants molt comuns a l’hora de patir una malaltia cardíaca.

El consum de begudes alcohòliques o el tabac també poden augmentar la pressió arterial incrementant així el risc de patir un atac cardíac o un accident cardiovascular.

Practicar esport o exercici físic també és un altre dels hàbits que són essencials per a reduir el risc, ja que gràcies a aquesta activitat s’estimula la circulació i ajuda a equilibrar els nivells de colesterol i a baixar la tensió arterial.

Si vols més informació sobre els símptomes d’advertència de problemes cardíacs visita la nostra web fen clic aquí.

COMPARTE ESTE POST