Què és la RCP pediàtrica?

La reanimació cardiopulmonar (RCP) és una tècnica de salvament utilitzada per a reanimar a una persona que ha deixat de respirar o el cor de la qual ha deixat de bategar. Quan es practica a nens, la RCP és lleugerament diferent que quan es fa a adults. Per exemple, les compressions han de fer-se amb dos dits, un d’ells el polze, en el centre del pit en lloc d’amb les dues mans. A més, el ritme i la profunditat de les compressions també són diferents als dels adults: les compressions han de ser de 100-120 per minut i de 1/3 a 1/2 de la profunditat d’un adult. Les respiracions artificials de rescat també s’administren amb més freqüència que en els adults: després de cada 5 compressions, ha d’administrar-se una respiració artificial de rescat. Finalment, cal prestar especial atenció a evitar una força excessiva en realitzar la RCP en nens, ja que la seva paret toràcica pot lesionar-se fàcilment a causa de la seva fragilitat.

Per què és necessari utilitzar la reanimació cardiopulmonar pediàtrica?

La RCP bàsica és una tècnica essencial per a salvar vides i és important saber com realitzar-la en un nen. Pot utilitzar-se en diverses situacions d’emergència, com quan un nen ha deixat de respirar o el seu cor ha deixat de bategar. Les maniobres de reanimació cardiopulmonar ajuda a restablir el flux de sang oxigenada al cervell i altres òrgans vitals, contribuint a prevenir danys neurològics potencialment greus. A més, també pot ajudar a reanimar a una persona que ha sofert una parada cardiorespiratòria. Saber com realitzar correctament la RCP a un nen és crucial per a qualsevol cuidador, ja que pot significar la diferència entre la vida i la mort en una situació d’emergència. A més, tenir coneixements de RCP garanteix que es prenguin les mesures necessàries de manera ràpida i correcta quan s’intenta salvar la vida d’un nen.

Reanimació cardiopulmonar bàsica en pediatria

La reanimació bàsica (RCP) és un important procediment per a salvar vides que ha de conèixer i practicar qualsevol persona que treballi amb nens o els cuidi. Pot salvar la vida d’un nen en cas de parada cardíaca, que és quan el cor deixa de bategar amb normalitat. En aplicar la RCP a un pacient pediàtric, asseguri’s de realitzar compressions adequades a la seva grandària i edat. El ritme de les compressions ha de ser d’almenys 100-120 per minut per a un nen menor d’1 any, i d’almenys 80-100 per minut per a un nen major. Recordi també administrar respiracions artificials de rescat entre cada sèrie de 30 compressions toràciques. Aquestes respiracions també han d’ajustar-se en funció de la grandària del nen. Si alguna vegada es troba en una situació en la qual hagi de realitzar una RCP a un pacient pediàtric, és important que mantingui la calma i segueixi aquestes directrius per a assegurar-se que proporciona la millor atenció possible.

Reanimació cardiopulmonar pediàtrica (RCP en nens). Com es realitza les maniobres?

La RCP és una tècnica important per a salvar vides que pot utilitzar-se per a reanimar a bebès i nens que han deixat de respirar o no tenen pols. La reanimació cardiopulmonar de bebès i nens es realitza de forma lleugerament diferent a la dels adults. En el cas dels lactants, la persona que practica la RCP ha d’utilitzar dos dits per a realitzar compressions toràciques a un ritme de 100-120 per minut i donar respiracions d’un segon de durada cadascuna. Per als nens d’1 a 8 anys, les compressions han de fer-se amb les dues mans utilitzant el taló d’una mà, a un ritme d’almenys 100 per minut. Depenent de l’edat del nen, pot ser necessari administrar les respiracions amb una màscara amb vàlvula de bossa o boca a boca. És essencial que qualsevol persona que practiqui la RCP a un bebè o un nen rebi la formació adequada perquè pugui realitzar-la de manera correcta i segura.

COMPARTE ESTE POST