Raons per instal·lar desfibril·ladors en espais públics

Ningú sap quan es presentarà una emergència de salut. Tampoc no estem al corrent de quan fallarà el cor d’algú i la persona necessitarà assistència mèdica. Per això, des de Neosalus instem a cada institució, dins de la seva planificació i jurisdicció, a dotar de desfibril·ladors els espais públics al servei dels ciutadans.

Són espais públics que tenen desfibril·ladors per atendre emergències en qüestió de minuts. Sobretot aquelles que estan relacionades amb la insuficiència cardíaca, ja que, si passa molt de temps (més de 10 minuts) des de l’aturada, la víctima pot morir.

Un espai cardioprotegit ha de comptar amb desfibril·ladors ubicats en zones cèntriques i accessibles. Aquest aparell, encarregat de mesurar el ritme cardíac, també serveix per donar descàrregues elèctriques al pit i normalitzar el bombament del cor.

A continuació, donem algunes de les raons per les quals s’hauria d’instal·lar un equip desfibril·lador en espais públics.

Reduir la mortalitat

Són moltíssimes les morts que es registren diàriament a causa d’aturades cardíaques a tot el món. A Espanya, es donen més de 30 mil defuncions a l’any per aquesta raó. Davant aquest cifra alarmant, és imprescindible ajudar les persones instal·lant desfibril·ladors en espais públics.

Disposar d’un espai cardioprotegit és una idea excel·lent per protegir la salut dels ciutadans. I no només això, permet generar consciència mundial sobre les conseqüències negatives de no tenir cura de la salut del cor.

Comptar amb un espai cardioprotegit és una opció que vetlla pel benestar de les persones amb malalties del cor en casos d’accident. Raó per la qual diversos països del món s’han sumat a aquesta iniciativa.

Una forma d’estalviar temps

S’ha de tenir en compte que el 80% de les deficiències cardíaques es donen en espais no hospitalaris. El fet que causa que l’atenció no es pugui donar al moment, sinó que el pacient ha de ser traslladat al centre mèdic.

Aquesta circumstancia posa en risc la vida, mentre que si es compta amb un espai cardioprotegit l’atenció es fa de forma ràpida i segura, disminuint així la possibilitat de complicacions, i en el pitjor dels casos, la mort.

Desfibril·ladors de fàcil us

El fet de comptar amb desfibril·ladors en espais públics dóna la possibilitat als ciutadans podent optar per solucions ràpides. Normalment, quan algú pateix una aturada cardíaca no és a prop de persones especialitzades.

És per això que la col·locació de desfibril·ladors semiautomàtics i automàtics en espais públics és la solució ideal. Doncs són instruments que moltes vegades ni tan sols requereixen que l’individu llegeixi les instruccions per saber com fer-los servir ja que disposen de dispositius que reprodueixen la veu en alt.

 Llocs públics a l’abast de les potencials víctimes

Cardioprotegir és una decisió molt pràctica quan es fa en espais públics transitats. Com poden ser els parcs, institucions educatives, transport públic, instal·lacions esportives, empreses. Tots són llocs transitats per centenars o milers de persones diàriament.

Aquestes persones són éssers humans que poden patir diversos problemes de salut i aquesta és una manera pràctica de protegir-los. Clarament, cal que els equips s’ubiquin a llocs cèntrics i accessibles. Així, podran ser més útils per qui els necessitin.

Millora la responsabilitat social

Aquesta iniciativa és una bona forma que tenen les empreses privades per realment comprometre’s amb la responsabilitat social. Comptar amb un espai cardioprotegit dins la feina protegeix la vida dels empleats.

A més, instal·lar un espai de cardioprotecció donaria un important reconeixement a nivell nacional i internacional als empresaris. Vetllar per la salut dels treballadors és necessari i imprescindible avui en dia a causa dels ambients estressants.

Però per saber-lo usar es requereix una formació prèvia. Si mai passés a l’oficina, disposar d’un entrenament oficial com el que oferim a Neosalus ajudarà a prevenir morts a l’oficina i en l’ambient professional que abans no es podien.

Escull bé, escull salut. Escull Neosalus.

 

 

 

COMPARTE ESTE POST