Què són els problemes cardiovasculars?

Els problemes cardiovasculars són un terme ampli que engloba aquells problemes relacionats amb el cor. La principal conseqüència pot derivar d’un cúmul de grassa i colesterol que s’ha acumulat en les parets dels vasos sanguinis el qual es denomina placa.

Aquesta obstrucció de les artèries genera una reducció de la quantitat de sang que el cor pot rebre, per la qual cosa obliga el cor a treballar més fort. En la majoria dels casos, aquests problemes cardiovasculars es presenten sense dolors o símptomes obvis, és per això, que sovint no es poden tractar.

La conseqüència d’ells, pot derivar a problemes generals més seriosos com podrien ser un atac al cor, una embòlia o inclús un dany irreversible als ronyons.

Els problemes cardiovasculars són una de les principals causes de defunció al món. Es calcula que aproximadament un 30% de les morts que es van registrar l’any 2012 van ser conseqüència d’aquests problemes, sobretot en referència a cardiopaties coronàries i accidents cerebrovasculars.

Tipus de problemes cardiovasculars

Existeixen múltiples tipologies de problemes cardiovasculars, a continuació t’oferim un llistat amb les principals afectacions que poden tenir perquè coneguis la seva descripció i simptomatologia.

Cardiopatia Coronaria

La cardiopatia coronaria és un dels problemes cardiovasculars més comuns. Aquesta malaltia cardíaca succeeix quan s’acumula placa en les artèries que condueixen al cor. Contra més estretes siguin les artèries menors serà la quantitat d’oxigen i sang que arriba al cor. Aquesta obstrucció pot causar

Insuficiència cardíaca

La insuficiència cardíaca es produeix quan els miocardis es tornen rígids o dèbils i, com a conseqüència, no poden bombar suficient sang amb oxigen, el que genera una afectació a tot el cos a general.

Aquest problema cardiovascular pot produir-se tant en el costat dret com en l’esquerra, inclús que els dos llocs se sentin afectats de forma simultània. La pressió arterial alta és una de les principals causes de la insuficiència cardíaca.

Arítmies

Les arrítmies es generen a conseqüència d’una disfunció en la freqüència cardíaca o el ritme cardíac, això pot ser produït quan el sistema elèctric del cor no funciona de forma correcta i el cor, pot realitzar les seves palpitacions o de forma massa ràpida o de forma massa lenta, de forma irregular.

Malalties de les vàlvules cardíaques

Les malalties de les vàlvules cardíaques es donen quan aquests no funcionen correctament. La sang que circula a través d’aquests conductors pot escapar-se a través de la vàlvula en direcció errònia o és possible que no estigui prou obert i bloqueja el flux sanguini.

Els símptomes més comuns d’aquest problema cardiovascular és sentir un batec cardíac inusual, conegut com a buf cardíac. La seva detecció és senzilla, ja que aquest produeix un soroll diferent que s’escolta durant els batecs del cor. Aquest soroll s’ocasiona per un flux sanguini desigual que es produeix en les vàlvules cardíaques.

H3: Hipertensió arterial

La hipertensió és una malaltia coneguda que té com a causa un trastorn en el qual els vasos sanguinis presenten una tensió arterial alta. Això produeix que cada cop que el cor genera un batec, bomba sang a totes les parts del cos, amb la diferència que a major tensió arterial es tingui, major serà l’esforç que hagi de realitzar el cor per a bombar la sang.

La majoria de les persones amb hipertensió no acostumen a presentar cap símptoma, o pel contrari, es poden manifestar en mals de cap, dificultat a l’hora de respirar, sensació vertiginosa o dolor toràcic.

La hipertensió és la causa previsible més important pel que fa a malalties cardiovasculars, ja que contra major és la tensió, major és el risc de danyar els òrgans com el cor, els ronyons o el cervell.

Accidents cerebrovasculars

Els accidents cerebrovasculars es produeixen quan el flux de sang que deriva a una part del cervell es paralitza. Aquest període de tems dura pocs segons, no obstant això, el cervell no pot rebre els nutrients ni l’oxigen necessari per al seu correcte funcionament. Això es pot produir quan un vas sanguini del cervell es trenca causant un sagnat dins del cap.

Les persones que tenen un major risc de patir aquest tipus d’accidents són aquelles que tenen alguna malaltia cardíaca, persones que tenen un estil de vida que inclogui mals hàbits com el consum de tabac o l’excés d’alcohol, dones que prenen la pastilla anticonceptiva o dones que prenen una teràpia de reemplaçament hormonal.

Des de Neosalus oferim productes que ajudaran a cobrir determinades situacions produïdes per problemes cardiovasculars. Un ús correcte dels aparells de desfibril·lació en moments d’emergència poden ajudar a salvar vides.

Si vols saber més sobre els nostres productes o serveis visita la nostra web fent clic aquí.

 

COMPARTE ESTE POST