LifeVac: el dispositiu bàsic en primers auxilis

El revolucionari dispositiu Lifevac s’ha convertit en un accessori imprescindible en qualsevol farmaciola. Aquest equip de primers auxilis està dissenyat per a que qualsevol persona pugui actuar ràpidament en casos d’urgència per ennuegament.

Convé recordar que el temps de reacció en aquestes situacions és vital, ja que és necessari actuar lo més ràpid possible per a evitar danys cerebrals, i en els pitjors dels casos, la mort per asfixia. Gràcies a la força de succió, el Lifevac aconsegueix actuar en segons, alliberant immediatament la obstrucció en la via aèria de la víctima.

Com funciona LifeVac i quins avantatges ofereix?

LifeVac funciona per succió i el seu ús és completament segur. A través de la força de succió es genera una pressió negativa que és tres cops superior a la de la maniobra de Heimlich, aconseguint retirar qualsevol obstrucció a les vies. Aquesta succió té una duració mínima, pel que no suposa cap risc per la víctima.

El més recomanable és que utilitzar-los com a complement a la Maniobra de Heimlich o com a substitut en casos en els que la maniobra és ineficaç. Per exemple, en persones obeses, ancians, persones en cadira de rodes o embarassades.

Aquestes són algunes dels avantatges de LifeVac:

  • És segur i molt fàcil d’utilitzar. Qualsevol persona pot utilitzar-lo, ja que no requereix cap coneixement especial ni és necessari saber aplicar la compressió abdominal.
  • És un dispositiu d’emergència no invasiu i no conté cap element que pugui provocar danys a la boca de la víctima.
  • Apte per a embarassades, ancians i fins i tot, nens. El dispositiu inclou tres mascaretes intercanviables, dos mascaretes per a adults i una pediàtrica.
  • No necessita manteniment. Només s’ha de renovar les mascaretes cada 3 anys.

Casos d’èxit amb Lifevac

L’efectivitat de LifeVac s’ha demostrat repetidament. Una de les primeres vides que va salvar al nostre país va ser a l’Associació de Parkinson de La Roda, a Albacete. La primera reacció va ser practicar la Maniobra de Heimlich però aquesta es va realitzar sense èxit i es va decidir recorre a LifeVac amb el qual es va aconseguir salvar la vida de la víctima.

L’ús d’aquest dispositiu és sobretot aconsellat en espais públics o amb certa afluència de persones. I donada la seva taxa d’èxit, el LifeVac ja està present en nombrosos centres mèdics, ambulàncies, escoles, menjadors escolars, restaurants i fins i tot, hotels.

Això sí, no s’ha d’oblidar que es tracta d’un dispositiu amb prescripció de només un ús. El principal motiu és evitar problemes de contaminació creuada.

COMPARTE ESTE POST