La importància de nedar segur

La importància de nadar segur en un espai cardioprotegit sempre és important. No hem d’oblidar que els problemes cardiovasculars poden afectar en qualsevol entorn o situació, és per això, que sempre és recomanable disposar d’equips de desfibril·lació a instal·lacions esportives.

Qualsevol persona sense cap patologia prèvia i, aparentment en un bon estat físic de salut, pot patir una parada cardíaca, ja sigui fent esport, passejant pel carrer o a la seva pròpia llar.

Cada any a Espanya es produeixen vora unes 30.000 morts sobtades, és per això que és molt important disposar de coneixements i eines necessàries per poder socórrer a les víctimes fins que arribin els serveis d’emergència.

La natació i els seus beneficis per al cor

Un dels grans beneficis per a la salut del nostre cor és la pràctica d’activitats esportives. Gràcies a aquestes, es pot prevenir l’aparició de problemes cardíacs i reforçar la salut cardiovascular. Cal destacar que existeixen esports més indicats per a la protecció del cor, ja que ofereixen beneficis concrets, com és el cas de la natació.

Nedar és un dels esports més complets que existeixen, entre braçada i braçada es treballen una gran quantitat de músculs que conformen les extremitats inferiors i superiors, així com el pit, l’esquena o els malucs.

La principal relació entre la natació i el cor és que la pràctica d’aquest esport és molt recomanada per aquelles persones amb cardiopaties, ja que genera que es moguin gran quantitat de massa muscular i no incrementa la tensió d’una forma sobtada, un factor decisiu per als pacients amb problemes cardíacs.

Com la natació ajuda a cuidar el nostre cor?

Practicar aquest espot de forma regular permet tonificar la massa muscular del cos, cosa que permet fer més fort el nostre sistema cardíac, pulmonar i de salut en general. Per aquelles persones que tinguin problemes cardíacs es recomana fer exercici almenys 150 minuts a la setmana en tres sessions diferents.

Si es pateixen problemes cardíacs és important no realitzar sobreesforços. Nedar en aquest cas, no perjudica les articulacions, ja que no les sotmet a possibles malalties en les articulacions habituals en altres disciplines.

La natació és un esport aeròbic el que permet generar la contracció cardíaca augmentant així l’eficàcia gràcies a bombar la sang des del cor, facilitant així la distribució de l’oxigen a través dels vasos sanguinis. Pel que respecte a la pressió cardíaca, desplaçar-se per l’aigua de forma horitzontal permet evitar pics d’activitat sobtada mantenint més controlats els batecs.

Cardioprotecció en els centres esportius

La importància de nedar de forma segura és cada vegada més gran, per això des de Neosalus oferim productes que poden garantir la cardioprotecció en qualsevol centre o espai.

Nagi

Nagi és un sistema digital que connecta nedadors i socorristes, gràcies a aquest dispositiu podem saber en temps real el lloc on es troben els dos i l’activitat que estan realitzant en tot moment.

En piscines on hi hagi una gran afluència d’usuaris és una hiena de gran utilitat, ja que permet tenir en tot moment un control tant dels nedadors com dels socorristes que els vigilen. En el cas de produir-se qualsevol emergència poden tenir un marge d’actuació més ràpid.

Així doncs, disposa d’un sistema anti-ofegament que connecta als nedadors amb els socorristes i ajuda a evitar que es puguin ofegar. Permet també que el nedador mitjançant l’aplicació NAGI, obtingui les dades de la sessió. Gràcies a això, es poden establir objectius de millora en el rendiment i comparar els resultats anteriors amb els actuals.

Nedar de forma segura i tranquil·la

Swimsafe és una aplicació interna dins de Nagi que ofereix un component de seguretat al producte, ja que connecta als nedadors que porten el sistema Nagi amb els socorristes.

L’aplicació és el centre de control des d’on veiem la posició dels nedadors dins la piscina, així com la bateria dels tags en ús i l’historial de sessions. A més a més compta amb alarmes que avisen als socorristes de qualsevol nedador que pugui estar en perill. Aquest producte va amb un smartwhatch per oferir qualitat i comoditat.

Des de Neosalus sabem l’important que és la cardioprotecció en els centres esportius, per això oferim una gran quantitat de productes que posen a la teva disposició equips per poder salvar vides.

COMPARTE ESTE POST