El tabaquisme també esta associat a les malalties cardiovasculars

Avui en dia sabem que fumar pot produir danys al nostre organisme i disminuir la nostra salut. La principal malaltia associada al tabaquisme és el càncer, però hi ha multitud de malalties mes com les cardiovasculars, osteoporosis o asma. Això es deu al fet que les substàncies tòxiques que contenen les cigarretes deterioren les artèries i incrementen les possibilitats que es formin coàguls a la sang. A més a més es fa més difícil que el cor pugui treballar perquè augmenta la pressió arterial a causa del consum de nicotina.

De la mateixa manera, si hi ha persones al nostre voltant que són fumadores, també ens pot perjudicar. Ser fumador passiu i respirar els fums del tabac és igual de dolent que fumar, ja que en el fum es troba una gran quantitat de substàncies químiques nocives per al nostre cos.

 

Que és el tabaquisme?

El tabaquisme està estretament relacionat amb les malalties cardiovasculars. Això és degut al fet que la substància tòxica que es consumeix, en aquest cas el tabac, és molt perjudicial per a la salut.

La quantitat de compostos que conté el tabac pot arribar a aconseguir els 4.000 i, d’ells la majoria són potencialment tòxic entre diferents òrgans i sistemes cardiovasculars. No perjudica únicament la nostra salut respiratòria, també causa danys a la nostra pell, a la salut bucal, entre d’altres.

El tabaquisme es considera un trastorn addictiu  crònic a la nicotina, que és la que s’encarrega de produir aquests processos a nivell cerebral. La persona que ho consumeix, va incloent el consum d’aquesta substància en el seu dia a dia fins a convertir-se en una persona depenent, és per això que posteriorment, les persones fumadores es veuen enfront d’una gran dificultat en el moment de voler deixar-ho.

 

Tabaquisme i malalties cardiovasculars

La probabilitat de desenvolupar malalties cardiovasculars causades pel tabaquisme va relacionada directament el nombre de cigarretes que es consumeix diàriament, estudis epidemiològics afirmen que els fumadors presenten un 70% més de probabilitats de patir aquests problemes i encara més aquells usuaris que consumeixen una caixeta de cigarrets al dia.

La nicotina exerceix efectes directament sobre el sistema nerviós central de l’usuari. Mentre es consumeix el cervell envia senyals que produeixen augments en la freqüència cardíaca i la pressió sanguínia. Aquesta sensació, en un llarg termini pot generar un deteriorament en la funció del bombeig de la sang, el que redueix la insuficiència cardíaca.

 

Beneficis de deixar de fumar

Els beneficis de deixar de fumar són molts i ho agrairà tant el nostre cos com les persones que estan al nostre costat dia a dia. El més important és: normalitzar el ritme cardíac i la pressió, millorar la circulació de la sang i reduir el risc de malalties cardiovasculars.

El risc de morir a causa d’una malaltia cardiovascular produïda pel tabaquisme es veu reduïda en el moment en què es deixa de fumar. Quan s’arriba a la meitat d’un any i es continua disminuint de forma progressiva a mesura que avança el temps.

El tabaquisme constitueix una dolenta conducta social i un perillós factor de risc, els efectes nocius dels seus components, sobretot la nicotina, provoquen de forma immediata alteracions negatives en el sistema cardiovascular.

De la mateixa manera, la seva inhalació crònica pot arribar a produir alteracions en el sistema circulatori causant una estructura nociva al cor i els vasos sanguinis, en definitiva, conduint a un deteriori progressiu de la funció cardiovascular.

Des de Neosalus volem ajudar als hàbits saludables per tenir una millor salut cardiovascular i així poder evitar incidents relacionats amb el nostre cor.

 

 

COMPARTE ESTE POST