Què és l’estrès?
L’estrès es produeix quan una persona es veu envoltada de situacions que superen els seus recursos. Això produeix que es vegin saturats a l’intentar complir amb les demandes exigides experimentant una sobrecàrrega en l’usuari que influeixi en el seu benestar tant físic com psicològic i personal.
Aquest estat pot causar diversos símptomes, tant físics com psicològics i emocionals. Alguns d’aquests poden manifestar-se en: mals de cap, canvis en la conducta, problemes cardiovasculars, insomni, rigidesa muscular, entre d’altres. Cada persona experimentarà un o diversos símptomes depenent de l’grau d’estrès en el què estigui sotmès.
Tipus d’estrès que existeixen
Estrès Agut
És un estrès que transcorre en un breu període de temps i normalment desapareix amb rapidesa. Aquest estrès és molt comú, sobretot quan es viu un procés d’excitació o de situacions complicades. La seva breu durada fa que no ocasioni problemes cardiovasculars greus.
Estrès crònic
Es pateix durant un període de temps més extens que l’estrès agut. Aquest es pot prolongar des de setmanes fins a mesos, però, la persona pot arribar a acostumar-se a ell i no adonar-se que ho està vivint/ patint, produint així problemes de salut a la llarga.
Com afecta l’estrès al nostre cor?
L’estrès ve donat per un conjunt de situacions i de com el nostre cos les percep, causant així nerviosisme en la persona i provocant reaccions psicològiques o psicosomàtiques. Aquesta malaltia produeix hiperactivitat en l’amígdala, l’encarregada de donar resposta a les amenaces rebudes.
Sabies que durant les dues hores després de patir una alteració emocional, la possibilitat de patir una aturada cardíaca és més elevada?
L’amígdala, que afecta la parada cardíaca està relacionada en el procés de les emocions. L’estrès provoca una acceleració en la nostra respiració, puja la pressió arterial, els músculs es tensen i la ment augmenta el seu ritme de treball.
El nivell d’estrès a més, es relaciona amb el nivell de globus blancs, ja que aquests faciliten l’aparició de malalties en el nostre organisme.
Altres de les conseqüències cardíaques que podem experimentar són:
- Augment de la pressió arterial
- Augment de la inflamació en el cos
- Augment de el colesterol i els triglicèrids en sang
- Situacions d’arrítmies o palpitacions fora de ritme
Mantingues l’estrès sempre allunyat
L‘estrès és un estat necessari que han de viure les persones per superar determinades situacions que requereixen de més esforç i activació, el que és realment important és prevenir l’excés d’aquest.
És important saber detectar l’estrès i veure si es repeteix de forma innecessària en el nostre dia a dia per poder frenar-lo i evitar posar en risc la salut i el benestar propi. Per intentar reduir l’estrès i evitar una parada cardíaca, és aconsellable fer esport de forma regular, passar temps a l’aire lliure, realitzar activitats que ajudin a relaxar-se i tenir un bon descans.
Una dieta equilibrada també ens ajudarà a mantenir una salut cardiovascular bona així com minimitzar el màxim possible el consum d’alcohol, tabac i sucre. Un altre consell per reduir l’estrès és seure en silenci durant 10 minuts diaris i concentrar-se en la respiració, una cosa tan senzilla com això pot ajudar a la relaxació i disminuir el ritme cardíac.
Ofereix cardioprotecció davant l’estrès
L’estrès és una de les causes minoritàries que poden derivar a problemes cardiovasculars. No obstant això, encara que no sigui una causa directa, és important cardio protegir els espais on hi hagi afluència de persones per si es donés una situació d’urgència.
Des Neosalus oferim una àmplia varietat de sistemes de cardioprotecció que permeten ajudar a que davant de qualsevol imprevist tenir sempre les eines adequades per socórrer la víctima. Si vols conèixer tots els nostres serveis visita la nostra web o truca a l’900 52 56 78.