Desfibril·ladors en centres educatius

Els desfibril·ladors en els espais públics són fonamentals per a evitar una mort sobtada. Després d’una parada cardíaca, cada minut compta. Instal·lar un desfibril·lador en un lloc pel qual cada dia passen tants joves i adults com un centre escolar, col·legis, instituts, universitats, centres de formació o acadèmies pot ser la clau per a salvar vides.

Encara que sembli que els nens i joves estiguin exempts de sofrir possibles problemes de cor, en el context de la intensa activitat diària dels centres escolars els estudiants poden sofrir un cop fort o una circumstància imprevista que faci necessària la reanimació d’emergència.

Disposar d’un desfibril·lador en bones condicions de funcionament, en un lloc visible i accessible juntament amb una adequada formació convertirà el centre educatiu en un espai cardioprotegit per a alumnes i professors.

Col·legis cardioprotegits

Amb la implantació del desfibril·lador es podrien arribar a salvar més de 40.000 vides a l’any, a causa de la facilitat d’ús d’aquests dispositius, i al fet que l’espai cardioprotegit està a disposició de totes les víctimes que necessitin ser ateses fins que arribin els serveis d’emergència.

No existeix una normativa de cardioprotecció conjunta i homogènia a nivell nacional que obligui a tots els col·legis a equipar les seves instal·lacions amb aquests equips per salvar vides, sinó que correspon a cadascuna de les autonomies la legislació dels mateixos i la implantació de l’obligació d’instal·lar-los en els centres educatius.

Avui dia existeix una legislatura en diverses comunitats autònomes que obliga a disposar de desfibril·ladors en col·legis amb l’objectiu de socórrer als nens que sofreixin una parada cardíaca amb la màxima immediatesa possible dins dels primers cinc minuts.

En el cas de Catalunya, ha d’haver-hi un o més desfibril·ladors en perfectes condicions en centres educatius amb més de 1.000 persones diàries. Abans d’usar el desfibril·lador cal telefonar al 112 i finalment és necessari disposar de cursos de reanimació cardiopulmonar i ús de l’aparell.

Avantatges dels desfibril·ladors

Els desfibril·ladors han avançat al mateix ritme que les tecnologies i cada vegada compten amb més avantatges. El propi aparell és qui s’encarrega d’analitzar el ritme cardíac de la víctima i indica si és necessària o no l’aplicació d’una descàrrega elèctrica.

Aquests avanços fan que qualsevol persona pugui i sàpiga usar-ho sense haver realitzat cap curs o sense tenir nocions sobre això. Només cal seguir les instruccions que venen en el propi desfibril·lador. Contenen elèctrodes adhesius que faciliten el seu ús i el ritme cardíac analitzat queda a la disposició del servei mèdic.

Les desfibril·lacions es realitzen de manera segura, evitant que la persona que les rep pugui sofrir danys i/o lesions. A més a més, en cas de ser necessari, es pot rebre ajuda telefònica dels serveis d’emergències per a major seguretat.

A Neosalus volem oferir-te la millor caridoprotecció pels joves i nens de qualsevol centre escolar o educatiu i proporcionar una atenció ràpida enfront d’aquesta mena de problemes. Demana’ns més informació telefonant al 900 52 56 78 i resolem tots el teu dubtes i preguntes.

COMPARTE ESTE POST